Edény és konyhai kegészítők, elektromos kisgépek.

Az oldalon konyhai eszközök, gépek, edények megrendelésére van lehetőségjó jó áron. Link ajánló:receptek, építőipar, hitelezés, pénzügyi tanacsadas, ingatlan tanácsadás, gyermek felügyelet, bútor szerelés, stb önnek is segít megtalálni amit keres.

Receptek

 

Forrás: Vital.hu (http://www.vital.hu)

Korhelyleves

400 g savanyú káposzta
4 db baromfivirsli
1 közepes fej hagyma
2 evõkanál teljes kiőrlésû liszt
2 ek. olaj
2 gerezd fokhagyma
1 kiskanál pirospaprika
oreganó
só, vagy "diétás" (nátriumszegény) só
zsírszegény (12%-os) tejföl a tálaláshoz

Elkészítés:

A lisztet szárazon megpirítjuk, majd az olajat ráöntjük, pirospaprikával megszórjuk, és hideg vízzel felengedve simára keverjük. Hozzáadjuk a savanyú káposztát, és annyi vízzel hígítjuk, amennyi levest szeretnénk, majd puhára főzzük. Megsózzuk, oregánóval, apróra vágott vörösés fokhagymával fûszerezzük. Betétnek baromfivirsli-karikákat főzünk bele. Ha a virslikarikák feljöttek a leves tetejére, zsírszegény tejföllel dúsítva tálaljuk.

 

Juhtúrós tepsis hús (kalória bomba)

Hozzávalók:

Tepsi méretéhez igazítva 2 sorra elegendő pulykamell filé, karaj vagy egyébb szelethús (marha nem ajánlott)

2 doboz 450 grammos tejföl, 30 dkg Juhtúró, 3-4 szál újhagyma. 30 dkg reszeltsajt. 1 csomag szeletelt bacon szalonna.1 db tojás.

Só, bors, vegeta, őrölt kömény, ízlés szerint 2-3 gerezd zúzott fokhagyma vagy fokhagyma krém.

A szelett husokat kikloffoljuk, a fűszerekkel bedörzsöljük, 10 percet álni hagyjuk. Közben a juhtúrót at egyik tejföllel, az apróravágott újhagymával, fokhagymával összekeverjük. (A tejfölt fokozatosan adjuk hozzá jól teríthető legyen de ne legyen túl folyékony.)

A reszelt sajtot a másik tejfölel pici köménnyel és a tojással összekeverjük.(ízlés szerint pici szerecsendió,só, bors is adható hozzá)

Bőségesen kizsírozott tepsibe a szelethusokat bele helyezzük, szétterítjük a juhturót rajta, majd bacon szallonna csíkokat helyezünk rá, végül a tetejére még egy réteg húst teszünk.

Előmelegített sütőbe tesszük, mikor a hús pirulni kezd rá helyezzük a  már előkészített tejfölös reszeltsajtot, és készre sütjük. Ajánlott köretek: hasáb burgonya, petrezselymes vagy hagymás burgonya, burgonyapüré.

Tipp: Azok akik szeretik az erősebb fűszeresebb ízeket ajánlom hogy a befejező fázisnál a sajtra morzsolt feta sajtot szórjanak ítlés szerint oreganóval ízetsétsék.

Jó étvágyat kívánok

  



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 2
Tegnapi: 1
Heti: 7
Havi: 3
Össz.: 7 303

Látogatottság növelés
Oldal: Receptek
Edény és konyhai kegészítők, elektromos kisgépek. - © 2008 - 2024 - konyhaedeny.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »